Системата за прием в първи клас в Русе отваря утре

0

Кандидатстването в първи клас за новата учебна година в Русе стартира утре в 10:00 ч., съобщават от общинската администрация.

Системата ще бъде отворена за регистрация на заявления до 23:59 ч. на 29 май.

Общо в 17 училища на територията на гр. Русе приемът ще се осъществява посредством електронна система за прием в първи клас, достъпна на https://school.ruse-bg.eu/.

Първото класиране ще бъде обявено на 01 юни, а записването на приетите деца ще се извършва от 2 до 4 юни 2021 г. в избраното училище. Следват още две класирания – на 15 и 24 юни.

След приключване на третото класиране родителите на незаписаните деца могат да подават заявления за записване в училищата, в които има останали свободни места.

Заявление за кандидатстване в първи клас може да бъде подадено и на хартиен носител в избраното от родителите училище по първо желание, в срок до 29 май 2021 г. Важно условие е подаването само на едно заявление – по  интернет или на хартиен носител, защото системата не позволява въвеждане на второ заявление за едно дете.

Критерият с най-голяма тежест за прием е местоживеенето на детето, като най-голям брой точки получават тези с настоящ или постоянен адрес над 3 години в съответния район.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили