Склонни ли са домакинствата да инвестират в система за отопление с газов котел?

0
отопление

През последните години доста домакинства инвестираха в отопление с газов котел. Предвид относително приемливата цена на синьото гориво както и икономичното му разходване с помощта на иновативни съоръжения действително се отчита един сериозен интерес по отношение на този тип възможност за поддържане на приятна температура в дома. Но не само до отопляването се ограничава употребата на котли на газ. Това са уреди с огромен потенциал и способности за осигуряване на цялостен домашен комфорт както и предоставяне на топла вода за ежедневните битови нужди.

Класификация

Вариантите от газови котли, които се предлагат на пазара наистина не са малко. По отношение на спецификата на работа и подсигуряване на отлична ефективност и икономичен режим на работа потребителите имат на разположение наистина добри възможности да се сдобият с уред, който напълно да задоволи техните нужди през зимния сезон.

Видовото класифициране се отнася до:

 • Приложение на котела. Подходящ е само за битови цели или е предназначен за индустриални обекти и тяхното отопляване;
 • Кондензни или конвенционални. Касае се за технология на усвояване на топлината. По-високо ефективни са кондензните уреди;
 • Брой на контурите. В зависимост от спецификата на подгряване на водата могат да се избират между едноконтурни или двуконтурни модели;
 • В зависимост от вида на топлообменника се предлагат такива от чугун, мед, алуминий, стомана и други.

Необходимо е преди да стартирате търсене и покупка на газов котел да вземете предвид всички особености, които са пряко свързани с осигуряването на максимално приемливи условия в имота, който ще отоплявате. Разнообразните модели котли на газ си има своите особености и затова е необходимо да ги опознаете преди да предприемете такъв тип покупка.

Марки и модели

Много са производителите на газови котли, които са познати на потребителите. Повечето от тях се ползват с огромно доверие предвид това, че става въпрос за бранд с дългогодишен опит в сферата на производство на отоплителни съоръжения. Както можете да забележите непрекъснатото усъвършенстване на моделите също е налице, което показва, че сектора се развива и се търсят много по-ефективни, сигурни и надеждни решения, с които могат да бъдат предприети действия, напълно задоволяващи нуждите ви.

С отличен рейтинг се характеризират:

 • Газов кондензен котел Bosch Condens 2300iW 24/30 C 23. Модела включва разширителен съд, благодарение на който можете да си гарантирате топла вода по всяко време. Приблизителната отопляема площ е до 500 кв.м., което означава, че е подходящ както за битови така и търговски обекти;
 • Bosch Condens 7000iW, Combi 24/28 C 23. Още една съвременна алтернатива от енергиен клас А. изключително икономичен режим на работа и способност да подсигури идеални условия за живот и работа;
 • Viessmann Vitodens 100-W, Combi B1KF 32 kW. Изключително надежден и елегантен модел, който се отличава с компактните си размери. разполага с коминен комплект за свързване с димоотвода.

Разбира се това е само малка част от набора от решения, които ще намерите в търговската мрежа. Блогът Hoteli-Serbije ви съветва да предприемете такава стъпка да се възползвате от професионална консултация, която би ми спестила усилия и грешки.

Основни насоки за инвестиция

Инвестирането не се ограничава само в това да изберете достъпна за джоба си цена. Критериите за покупка на газов котел трябва да се ръководят от редица фактори и обстоятелства, тъй като се касае за уред, на който ще разчитате като средство за отопляване не само за една или две зими.

Насоките за покупка се фокусират върху:

 • Размери на котела;
 • Място на монтаж;
 • Енергиен клас;
 • Възможности за контрол;
 • Методи на запалване;
 • Разходна норма;
 • Мощност;
 • Начин на подгряване на водата за битови нужди и т.нат.

Потърсете подходящото съоръжение за вашия имот, тъй като от това зависи до колко ще останете удовлетворени от крайния резултат, а именно ниво на ефективност на поддържаната топлина както и месечни фактури през зимния сезон.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук