Скочилото момче е било само в стаята

0

Сигналът за инцидента е подаден в 7:50 сутринта, когато 15-годишният ученик на Английската гимназия е намерен в безпомощно състояние. Директорът на училището Маргарита Янакиева обясни, че момчето е било само в стаята, тъй като е отишло по-рано на училище, може би около 7:15.

В учебното заведение има камери в коридорите и почти всички стаи, но не и в тази, в която е било момчето. В момента записите се преглеждат от полицията, за да се потвърди, че детето е било само и точния час, в който е пристигнал на училище.

Останалите ученици все още са в сградата. Те не излизат в междучасие и с тях работят психолози от целия град, обясни зам.-кметът Енчо Енчев.

Все още не е ясно какви са мотивите. Детето е било добър ученик от добро семейство и не е създавал проблеми. Разбирал се е със съучениците си, които му помагали да се адаптира след преместването си от ОУ „Васил Левски“.

Това не е първият път, в който момчето посяга на живота си. Предният инцидент е отпреди три години и макар че е било в много тежко състояние, момчето оцелява. За нещастие този път съдбата му не е такава.

Предстои становище на съдебните лекари, но по първоначална информация смъртта му е причинена от черепно-мозъчна травма. Образувано е и досъдебно производство.

Припомняме, че ученик от 9-ти клас тази сутрин скочи от третия етаж на Английската гимназия. Веднага е повикана Спешна помощ, но той губи живота си още в линейката.