Скорпиони нападнаха „Родина“

2

scorpion02Сред потърпевшите са обитатели на бл. „Мала Планина“. Семейство Димитрови уловили една от опасните гадини докато лази по стената в спалнята им. Първоначално изпаднали в шок, но по-късно се престрашили, уловили осмокракото и го затворили в чаша. Паякообразното е с дължина 12-15 мм. Според тях, високите, некосени от доста време треви, особено край железопътната линия, са допринесли за нашествието на опасните гадини.

Освен скорпионите, жителите на блока са обезпокоявани и от дразнещи звуци от тревните площи. Дали са от насекомо или животно, русенци не могат да определят, но всички имат усещането, че живеят във филм на ужасите.

На запитване от „Русе нюз“ и ТВН, зам.-кметът по комуналните дейности Свилен Иванов съобщи, че вече е започнало плановото косене между блоковите пространства в кв. Родина. Иванов каза още, че районът около ж.п.- линиите не е общинска собственост, а отговорността за отстраняване на високите треви около тях е на БДЖ.

В България се срещат основно два вида скорпиони – карпатски и италиански скорпион. Те са дребни по размер и на дължина достигат съответно 4 cm и 5,5 cm. Поради малките им размери (съответно и количеството отрова, което могат да отделят е малко), убождането от тях не е опасно за човека. То има приблизително същите последствия както ужилването от пчела или оса.

Бъди свободен

2 КОМЕНТАРИ

  1. Свилене,много си зле батювото! От началото на мандата си пролича,че не си за тази длъжност! Егати и града,дето аз му станах зам.кмет – тази фраза си я казваш сигурно на лягане и на ставане!

  2. На Свилен мога да припомня, че на терена до миналата година имаше гаражи, които 22 години седяха там. Миналата година поради делото „Кауфланд“ ни принудиха да ги махнем… сега е като гора. И лъже! Не е на БДЖ – просто се чуди какво да каже за да се измъкне. А и като гледам не само в Родина е обрасло… Просто някои не си върши работата за пореден път.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук