Слаб сняг и температури от минус 3 до 2 градуса в новогодишната нощ

0
Валежите спират

Слаб сняг и температури от минус 3 до 2 градуса в новогодишната нощ прогнозират синоптиците от НИМХ – БАН.

Днес ще е почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 3° и 8°.

В новогодишната нощ ще преобладава облачно време и на отделни места ще прехвърча сняг. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб до умерен. Температурите към полунощ ще са от минус 2° до 3 градуса.

През първия ден от Новата година облачността ще е значителна, но съществени валежи не се очакват. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, а максималните – между 1° и 6°.

В сряда над много райони ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 4° и 9°.

В четвъртък и петък с умерен и временно силен вятър от северозапад, в Източна България от североизток ще нахлува студен арктичен въздух. Времето ще е облачно, от югозапад ще започнат валежи от сняг, които ще обхванат по-голямата част от страната. Температурите бързо и значително ще се понижат.

В събота валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще бъде студено с минимални температури между минус 12° и минус 7°, максимални – между минус 5° и 0°.

В неделя отново бързо ще се заоблачи и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще се задържи студено.

зарядни станции за електромобили