Слънчев и топъл октомври прогнозират синоптиците

0
„Майско“ време през втората половина на октомври

Слънчев и топъл октомври прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Първият месец на есента ще започне със слънчево и топло време. Преобладаващите максимални температури ще са над 25 градуса, като в сряда на места ще достигнат и до 31 градуса.

Около 3 октомври се очаква атмосферно смущение, на места ще има валежи от дъжд, последвани от чувствително понижение на температурите. След краткотрайно подобрение на времето в средата на десетдневието, към 8-9-и отново ще има условия за превалявания, а след това – и относително захлаждане.

През второто десетдневие температурите ще бъдат вече близки до нормалните. Облачността ще е разкъсана, с повече слънце в часовете около и след обяд. Условия за превалявания има през периода 12-14 и 19-20 октомври.

През третото десетдневие повече спокойни и сравнително топли дни ще има през първата част от периода, но вече с характерните инверсии и ниска облачност в сутрешните часове. Около средата на десетдневието и до края на месеца времето ще е променливо, с условия за валежи. Температурите постепенно ще се понижават, но като цяло за периода средноденонощните ще останат близки до обичайните.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили