След 10 години: Възстановиха нощния влак от Русе до Стара Загора

0
Част от влаковете от и до Русе

След продължила повече от 10 години пауза нощният влак от Русе до Стара Загора отново е в движение. По този начин се възстановява връзката между Северна и Южна България, която години наред беше прекъсната и хората, на които им се налагаше такова пътуване, бяха принудени да търсят различни връзки в предбалканските градове.

Вече има редовен нощен влак Русе – Стара Загора и обратно. Остава надеждата, че скоро ще бъде възстановен нощният влак от София до Русе.

Композицията тръгва от Русе в 22,18 часа, спира на гарите в Иваново, Две могили, Борово, Бяла, Полски Тръмбеш, Горна Оряховица, Велико Търново, Дряново, Царева ливада, Плачковци, Дъбово и Тулово, за да пристигне в Стара Загора в 3,15 ч.

В обратната посока заминава в 2 часа и пристига в Русе в 6,51 часа.

Влакът прави връзки в Стара Загора с бързите влакове Ямбол – Бургас и Димитровград – Първомай – Пловдив – София. На гара Септември има връзка с родопската теснолинейка.

Пътниците от направленията Варна – Каспичан – Русе и Враца – Плевен – Горна Оряховица също могат да се възползват от нощното пътуване с влаковете между Русе и Стара Загора с прекачвания на съответните гари. Така са създадени удобни връзки за гражданите от Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Русе и Разград – в Северна България, и Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Пловдив, Пазарджик, София, Кърджали и Благоевград – в Южна.