След резила срещу Англия: Премиер и министър поискаха оставката на Боби Михайлов

0
197
Министърът на младежта и спорта

След резила срещу Англия правителството преустановява отношенията си с Футболния съюз до подаване на оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов.

Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет. По думите му, инициативата е на министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът разпореди от днес нататък да преустановим всяко отношение с Футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов, председател на БФС”, допълни Кралев.

ФИФА и УЕФА забраняват държавата да се намесва в делата на футболния съюз. Според Кралев случаят не е такъв. “В момента казваме, че искаме оставката заради цялото състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера, които бяха, и това е. Ясно и категорично. Държавата не може повече да толерира подобно поведение”, каза още спортният министър.

Всичко това идва след тежката загуба на националния ни отбор с 0:6 от Англия в европейска квалификация в понеделник. Освен това сега тимът ни е застрашен и от големи наказания от страна на УЕФА, защото по трибуните се чуваха расистки скандирания по адрес на тъмнокожите футболисти на съперника.