Следят денонощно Янтра, нивото се повишава

0

Това съобщи Снежинка Монева – главен специалист в отдела „Гражданска защита и отбранително-мобилизационна подготовка“ към общината.

По думите й, реката е опряла в дигите, като до критичната точка остават около два метра. Няма опасност за населението, но на места в района на Ценово и на село Долна Студена има залети земеделски площи.

Кметът на община Бяла Кольо Келерджиев заяви, че екипи на противопожарната служба разчистват натрупани дървета на един от отворите на моста на Кольо Фичето. По думите му нивото на Янтра е започнало да спада, но временно е ограничено движението по пътя за село Стърмен, тъй като на две места има залети участъци,

което се случвало всеки път при високи води.

В община Иваново продължава да бъде затворен пътят между селата Нисово и Кацелово, след като река Бели Лом излезе от коритото си и заля участък от платното за

движение.

В община Русе се следи нивото на река Русенски Лом, като към момента няма опасност от разливи, заяви директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров. По думите му дигите са в добро състояние, а до критичната точка остават около два метра.