Служители от областната управа в Русе подпомогнаха кризисната трапезария на БЧК

0

Плодове и пакетирани сладки получи кризисната трапезария на Българския червен кръст в Русе, която подпомага бездомни и скитащи лица.

Хранителните продукти бяха осигурени от Областната администрация и съответно доставени от нейни служители, а инициативата бе подкрепена от областния управител Анатоли Станев. „Надявам се по този начин да дарим усмивка и да направим празниците на тези хора, които са в наистина много тежко положение, поне малко по-поносими“, коментира Станев. Областният управител благодари на целия екип на БЧК и на директора на организацията в крайдунавския град Антоанета Ябанозова.

В трапезарията, намираща се на ул. „Гурко“ 10, се предоставят топла храна и напитки за повече от 40 нуждаещи се без доходи. Хората, които посещават кризисния център, не са обхванати от други социални услуги, припомнят от БЧК. Доставените храни включват близо 15 килограма банани, както и вафли, сухи пасти и бисквити. Те би трябвало да стигнат поне до края на следващата седмица.

Същевременно няма как да не бъде отбелязан и изключителният принос на  административния директор на лечебни заведения „Медика“ и председател на Общинския съвет на БЧК-Русе Алисе Муртезова. Тази година тя е основният дарител, благодарение на когото се осигурява топла храна през целия период на работа на кризисната трапезария. Предвижда се тя да продължи да работи до края на идния февруари, а при необходимост и през месец март 2023-а. В кризисната трапезария всеки може да получи топли дрехи и чорапи.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук