Служителят, обиждал молдовец на „Дунав мост“, е уволнен

0

Служителят на БГ ТОЛ, обиждал и псувал молдовец на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе, е уволнен. Това съобщи регионалният министър Гроздан Караджов. За случая се разбра, след като видео бе публикувано в социалните мрежи. В него се вижда как служителят се кара с чужденеца. Чуват се обиди и псувни.

Причината за скандала е плащане на глоба за липса на винетка, каза Караджов. Тези глоби се събират от агенция „Митници“. Техни служители са поискали от съдействие от БГ ТОЛ, за да се обясни на молдовеца защо дължи глоба от 36 евро. Санцкията е наложена, защото е ползвал пътя без да си купи винетка, обясни Караджов.

Плащането е направено в кеш, но няма данни служителите на БГ ТОЛ да са изисквали това или пък да има нарушения, свързани със самото плащане. В управлението няма възможност за кешови плащания. То обаче има контрагенти с хиляди гишета, среди които е и агенция „Митници“, които в случая са приели плащането.

Заповедта за уволнение вече е изпратена и трябва да се връчи на служителя, каза още Караджов. В обясненията си той е разказал, че спорът с молдовеца е станал в края на смяната му.

„Поради това, че е било в края на смяната е бил уморен, афектиран и го е направил по емоционални причини, заради което дълбоко съжалява“, обясни Караджов.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили