Снегът затвори магистрала „Хемус“ и Троянския проход

0
Снимка: БГНЕС

Участък от  магистрала „Хемус“ бе затворен за почистване рано сутринта в сряда заради почистване на натрупалия сняг. В отсечката Правец-Боаза бе спряно движението на камиони над 12 тона и в двете посоки. От клипчета в социалните мрежи се видя, че пътните платна са затрупани, а движението е изключително трудно и за леките автомобили. За почистване бе затворен и пътят Нови Искър-Елисейна. Там също не се допускаха камиони над 12 тона.

Затворен е и най-високият старопланински проход – Троянският, съобщи БНР. В област Смолян е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала”, „Рожен“ и „Пампорово“, както и по пътищата Батак – Доспат и Девин – Кричим.

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т през ГКПП „Гюешево“ в посока Северна Македония, поради спиране на тежкотоварния трафик от граничните власти на  Република Северна Македония. Автомобилите изчакват на временни паркинги на територията на област Кюстендил.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили