Снеговалеж и силен вятър усложняват обстановката в региона, 20 см. сняг в Разград, ограничено движение по пътя Русе – Силистра

0
Пътя Русе – Бяла е затворен за тежки автомобили

Заради обилния снеговалеж и силен вятър е усложнена обстановката в региона, показва проверка на ТВН.

Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев съобщи, че няма населени места в региона без ток и вода. Няма бедстващи пътници. Главните пътища от Русе за Разград, Силистра и Бяла се затварят периодично за движение на тежкотоварни камиони, за да могат да бъдат почистени. Засега няма ограничения за леки автомобили.

Ограничено e движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя от Силистра за Русе. Видимостта е ограничена – до 300 метра, настилките са заснежени.

„Пътищата в община Русе са проходими при зимни условия“, съобщи директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров. По думите му, в общината работят 50 снегопочистващи машини. Градският транспорт в Русе се движи нормално. Затворени са пътищата Мартен-Николово и Николово-Червена вода. Тротоарите в града се осоляват, но снегонавяването не ги прави сигурни и затова движението трябва да се извършва внимателно.

Димитров призова шофьорите да се съобразяват с ограниченията и забраните, тъй като тази сутрин два автобуса са закъсали в участъка между Мартен и Николово. В едното превозно средство е имало деца. Изпратени са екипи на противопожарната служба, които са евакуирали пътниците.

От хидрометеорологичната станция в града съобщиха, че се е образувала 10 см снежна покривка. Скоростта на вятъра е между 50 и 72 км/час, а температурата на въздуха тази сутрин е била минус 8,6 градуса.

Снежната покривка в Област Разград на места достигна 20 см, има и навявания, съобщиха от местната администрация. Най-много сняг е натрупал в община Кубрат – 20 см. В Завет снежната покривка е 15 см, в Исперих е между 10 и 12 см, в Лозница и Самуил по 10 см, но има и снегонавявания. В Разград и Цар Калоян снегът също е 10 см. Скоростта на североизточния вятър е 10, 2 м/сек, а средната температура е минус 13 градуса.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили