Сняг и ниски температури през ноември

0
1897
Нахлува още студ

„Нормален“ ноември, със снеговалежи на места и сравнително ниски температури прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Очаква се средната месечна температура да бъде около и под нормата, като най-ниските температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а най-високите ще са между 17 и 22 градуса. Валежите ще са около и над нормата.

Месецът ще започне с предимно облачно и хладно време, на места със слаби превалявания от дъжд, в планините над 1500 метра – от сняг. Към 3-4 ноември температурите относително ще се повишат. Времето ще е предимно слънчево, в сутрешните часове на места в равнините ще има мъгла. През втората половина от периода облачността ще е значителна. На много места отново ще има валежи. Температурите относително ще се понижат.

През първите дни от второто десетдневие температурите ще бъдат близки, а през втората половина от периода – и по-ниски от обичайните. Ще преобладава облачно време. Често ще има и валежи от дъжд, в планините – от сняг. Към 17-18 ноември температурите значително ще се понижат и в Предбалкана, и по високите полета, дъждът ще преминава в сняг.

През третото десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще преобладава облачно, в равнините – и мъгливо време. Валежите ще бъдат често явление. Относително повишение на температурите се очаква в средата на периода.