Собственици на заведения обвиниха властта в опит за задължителна ваксинация

0
Снимка: Unsplash

Властта прави скрит опит за задължителна ваксинация. Това обявиха в своя позиция две браншови организации – Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Те посочват, че в плана за борба с коронавируса, представен от здравния министър Стойчо Кацаров, се предвижда, че при повишаване на случаите ще работят само заведения с 100% ваксиниран персонал и ще се допускат само имунизирани клиенти.

„Защо вместо повсеместна ваксинационна държавна политика нашия бранш се използва като зле прикрит опит за въвеждането на задължителна ваксинация??? И прехвърля отговорността за нея само върху нас! Ваксинацията не може да е отговорност на заведенията“, пише в нея.

От заведенията заявяват още, че в плана на Кацаров липсва държавнически подход. Те посочват, че нова вълна у нас ще има, но смятат, че мерките отново ще са имитация на техен гръб.

„Затова сме против оставането на поста на служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и искаме незабавна пълна промяна на така наречения „план“, която да изключва каквото и да било затваряне, заради вирус, срещу който има безплатна и достъпна за всички ваксина“, пишат от двете организации.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили