Социално слабите в Русенско – без декодери за цифрова телевизия

0

Както „Русе нюз“ вече писа, причината е, че поръчката за доставка на устройствата беше обявена едва преди няколко дни, до 12 август ще се приемат документи за участие. Това означава, че ако бъдат спазени всички срокове за обжалвания, практически е невъзможно да бъде спазен срокът от 1 септември, когато по план трябва да бъде прекъснат аналоговият сигнал. Единственият начин да не останат най-бедните без телевизия е да продължи и аналоговото излъчване, поне докато получат уредите си.

Четиринадесет области, сред които и София-град, ще имат цифрова телевизия най-вероятно със закъснение, защото тепърва предстои да бъдат избрани фирми, които ще доставят декодери за най-бедните.

По информация от транспортното министерство забавянето се дължи на това, че са чакали съгласуване от Европейската комисия, тъй като раздаването на ваучери за безплатни декодери е вид държавна помощ и като такава трябва да има благословията на Брюксел.

Освен в Русенска, потърпевши ще бъдат социално слабите от още 13 области (т.е. половин България) – Велико Търново, Габрово, Разград, Силистра, Благоевград, Кюстендил, Перник, София град (с изключение на район „Оборище“), Софийска област, Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук