„Soda A’coustic“ предизвика фурор в Плевен

0

Фурор сред плевенската публика предизвика група „Soda A’coustic“. На 9 юни площадът в Плевен се оказа тесен да побере желаещите да чуят русенската група и Биг Бенд „Плевен“, чийто диригент е Пламен Марков. Музикалният спектакъл започна точно в 20:30 часа на сцена Каскада, като през цялото време хората пяха и танцуваха заедно с изпълнителите. Прозвучаха едни от най-обичаните български песни, които всички знаят и могат лесно да запеят. А че плевенчани се оказаха изключително музикални – стана ясно от самото начало на събитието, когато още с първите акорди, публиката запя с фронтмена на групата Росен Минчев.

До сътрудничеството между „Soda A’coustic“ и Биг Бенд „Плевен“ се стигна след като помощник-диригентът на оркестъра Краси Янкулов, присъства на концерт на русенската група в плевенско заведение. Предложението за съвместна изява се ражда съвсем спонтанно и след няколко месеца репетиции,  стана факт благодарение на Община Плевен. Огромно съдействие за реализацията на проекта оказа г-жа Стефка Григорова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Плевен.

Аранжиментите са дело на младата, но талантлива Петя Габрова.

Група „Soda A’coustic “ е създадена през 2016 година. Репертоарът е основно от българска музика и световни рок класики в акустични аранжименти. Основател е Диан Максимов, който свири на китара и е вокал. Евгени Марков също е китарист и вокалист, а основният изпълнител е Росен Минчев. Емилиян Драганов е на ударните инструменти.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук