София се връща в „червената зона“, може да има затягане на мерките

0
Снимка: Unsplash

Заболеваемостта в София плавно се връща към „червената зона“, обяви шефът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев пред бТВ. По думите му това може да доведе до затягане на някои мерки. Част от тях бяха разхлабени през последните дни – отвориха молове и фитнес зали. Сега обаче се отчита ръст на хоспитализациите и новите случаи.

Ако заболеваемостта критичната граница от 600 на 100 хил. души, мерките ще се върнат. Засега не се предвижда отваряне на заведенията, каза още Пенчев.

Близо 1000 новозаразени с коронавирус през последните 24 часа

„Мерките бяха разхлабени, преди да получим тази информация. Към момента разхлабването е внимателно прецизирано. Отвориха се само някои молове и фитнес зали. Заведенията няма да бъдат отворени засега. Очакваме развитието на заболеваемостта, което ще ни даде индикации за това, което ще направим“, обясни той.

Към момента няма основание да се спират децата от училище, каза още Пенчев. Големите ученици се върнаха класните стаи на ротационен принцип.

Увеличават се положителните проби за новия британски вариант на коронавируса. В сряда сутринта „Пирогов“ отчита, че от общо 103 положителни теста 43 са от новия вариант и са дадени от хора, които скоро не са напускали България.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили