Спад на заболеваемостта от грип в Русенско

0

Спад на регистрираната заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания в Русенско през изминалата седмица показват данните на Регионалната здравна инспекция.

Към 22 януари заолеваемостта е била 186.08 на 10 000 души. Интензивността на епидемичния процес обаче остава висока, предупреждават от РЗИ.

Най-висока продължава да е заболяемостта във възрастовата група 0-4 г., но се

забелязва тенденция за спад спрямо миналата седмица. Леко изразено повишение

се отчита единствено във възрастовата група 5-14 г., докато за възрастовите групи 15-29 г., 30-64 г. и над 65 г. заболяемостта е по-ниска.

От РЗИ препоръчват спазването на неспецифични противоепидемични мерки като носене на защитна маска за лице, хигиена на ръцете и спазването на физическа дистанция. Важно също е редовно проветряване на помещенията, прилагане на т.н.

„респираторен етикет“ – при кашляне и кихане да се закрива устата с ръка и кърпа и

др. С цел намаляване разпространението на грип и остри респираторни заболявания лицата с проявена симптоматика е редно да ограничат контактите си, вкл. да не посещават работното си място.

Тези мерки са ефективни както за предпазване от COVID-19, така и от други инфекции, предавани по въздушно-капков път като грип и ОРЗ, допълват от инспекцията.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук