Спасиха бедстващи французи край остров Люляка

2
Русенец е задържан за трафик на нелегални имигранти

Инцидентът станал в района на остров Люляка, на около 300 метра от българския бряг. Там граничен полицейски наряд забелязал кану с двама мъже на борда, които се опитвали да привлекат вниманието, махайки с ръце. Единият от тях скочил във водата. Веднага към мястото се отправил граничен полицейски катер. На помощ се притекъл и 58 –годишен русенец с рибарска лодка. Двамата бедстващи и кануто са извадени на брега. Оказало се, че са 20-годишни френски туристи. Младежите тръгнали да плават с кануто от Германия. Те навлезли в българския участък на река Дунав на 29 юли. Проливен дъжд почти напълнил лодката им близо до Русе и те започнали да потъват. Тогава потърсили помощ от брега и били забелязани от граничните полицаи. Спасените младежи казали, че въпреки инцидента ще продължат пътуването си по река Дунав до Черно море.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Съгласен съм с теб колега 🙂 Но не издребнявай, имаме уникална правосъдна система и изумителни управници… А за службите е неуместен всякакъв коментар 🙂

  2. Някой заинтересува ли се тези французи как са минали водната ни граница и какво са носели със себе си? Във Франция дали биха допуснали неизвестни да нарушават територията и безнаказано? Ако извършат терористично престъпление и с кануто отидат в Турция, кого ще търсят за извършител, да не сте забравили, че АЕЦ Козлодуй се намира на брега да дунава и по този начин може да бъде взривен от терористи, а нашите гранични служби си пият питието в кафенето!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук