Спасиха сърдития котарак Иван от подземията на НДК

0

Закъсал в подземията на НДК котарак е бил спасен от общинската аварийна дирекция. Дадено му е името Иван, защото случката е от Ивановден. Вместо да благодари обаче сърдитият Иван отговорил с нокти на спасителите си, а после побягнал. За случката разказа във фейсбук кметът на столичния район „Лозенец“ Костантин Павлов – Комитата.

„От два дни районната администрация на Лозенец се занимаваше с труден казус – в една от металните гъби, която всъщност представлява изход на въздуховодите за транспортния тунел под НДК, точно пред сградата ни, на бул „Фритьоф Нансен“ беше паднало котенце, което жално плачеше.

Металните „гъби“ са изработени още със строителството на НДК и представляват тежки конструкции от дебела ламарина, допълнително подсилена с арматурно желязо, която не беше по силите на хора, неразполагащи с техника, дори да ги повдигнат, камо ли да ги отворят.

 

Спасяването на редник Иван!

От два дни районната администрация на Лозенец се занимаваше с труден казус – в една от…

Posted by Константин Павлов – кмет на район Лозенец on Thursday, January 7, 2021

 

„Два дни служителите от администрацията се редуваха да хвърлят храна на котето и да му говорят успокоителни думи, докато търсехме техника и хора, които да помогнат с отварянето на въздуховода и изваждането на животинчето“, написа той.

Тежкият ламаринен капак все пак бил повдигнат, но след намесата на аварийната дирекция. „Котенцето“ обаче се оказало доста подозрителен котарак. Наложило се да бъде примамван с кюфтета от близката скара, за да завърши спасителната акция успешно.

„Не можахме да му се порадваме, тъй като той със зъби и нокти бързо се освободи от топлите грижи на групата и побегна в градината на НДК“, завършва разказа си кметът.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал