Спецакция във Ветово, Русенско /СНИМКИ/

0
2499

Провежда се акция срещу битовата престъпност на територията на Община Ветово, Русенско в района на град Сеново. Тя е реализирана под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе.

В хода на операцията служителите на МВР извършват проверки за незаконна сеч и нерегламентирано съхранение и транспортиране на дървен материал, управление на МПС от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол, наркотични вещества и упойващи средства, на нерегистрирани МПС и други нарушения на ЗДвП.

Следи се също за нарушения на акцизните режими, извършват се дейности с цел превенция на конвенционалната престъпност. Установяват се лица, извършители на престъпления, лица обявени за издирване, местно и общодържавно, извършват се проверки и по Закона за гражданската регистрация.

Към 12 часа днес в хода на операцията са проверени 71 моторни превозни средства и 107 лица. Съставени 4 акта и са наложени 4 глоби по фиш, установен е един водач да управлява автомобил с прекратена регистрация.

Мобилните екипи, при проверки на 8 адреса, са установили съхраняван в имотите дървен материал от незаконна сеч и половин килограм ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол.

На друг адрес полицаите са открили и иззели общо 18 броя монети с културно-историческа стойност, според първоначалните данни средновековни и антични.

Работата на част от екипите продължава, с оглед документиране и изясняване на установените нарушения.

Снмки: МВР