Специализираната прокуратура отказа да образува разследване срещу министър Банов

0
138
Специализираната прокуратура предаде

Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнали срещу министъра на културата Боил Банов поради липса на данни за извършено престъпление, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Проверката не е установила нарушения нито от страна на Банов, нито от страна на неговия заместник. Още по-малко може да се говори и за набавянето на имотна облага.

Според прокуратурата двамата са спазили закона и освен това са осъществили необходимия контрол при изпълнението на строително-монтажни работи при Ларгото.

Проверката е установила още, че няма нарушения и в отчетността за изразходваните суми. Не са установени и актове касаещи строителството на проекта, в които да има неверни данни.

Разселващите твърдят, че няма забава при изпълнението на проекта, която да е причина за искане на неустойка.

Прокуратурата започна проверката заради сигнал от БСП, след като през февруари депутатът Елена Йончева представи документи и записи, които според нея доказват, че министър Банов е давал указания за фалшифициране на документи, за да се опрости неустойка от 700 000 лв. на фирмата-строител на втори и трети етап от Ларгото в София, тъй като се е забавила със строежа.