Спецполицейска операция в Русенско, откриха незаконно добити дърва и извършители на криминални престъпления

0
Снимки: ОД МВР - Русе

Няколко извършители на криминални престъпления и незаконно придобити дърва са установени при специализирана полицейска акция в Русенско, съобщиха от полицията.

На четири адреса в русенския квартал Средна кула, екипите са установили незаконна сеч и съхранение на дървесина от общинския горски фонд, като намереният материал бил без контролна марка и без необходимите документи.

В хода на акцията си полицаите от Първо РУ са установили и няколко лица, извършители на криминални престъпления. Заловени са двама /мъж на 29 години, известен на органите на реда и жена на 21 г./, които са извършили две кражби на парични суми от бусове, оставени незаключени в района на ул. Борисова. Установен е още и извършител /известен на полицията мъж на 31 г./, отнел от адрес в Русе на ул. Хан Омуртаг електрическа триколка на стойност 1200 лв, като превозното средство е било открито и върнато на стопанина. 18-годишен младеж, също известен на полицаите, пък е бил заловен за кражби от товарен автомобил и от бензиностанция. Предмети на посегателствата му били акумулатор и алкохол. В рамките на операцията, при извършваните проверки на автомобили и МПС, е бил спрян 31-годишен водач на лек автомобил и в него са намерени 10 таблетки екстази.

От служителите на Второ РУ са установени и задържани 5 лица, извършители на различни престъпления, две досъдебни производства са образувани за притежание и разпространение на наркотични вещества – едното за марихуана /окол 10 гр/, а другото за метемфетамин /около 25 грама/.

На територията на Бяла, служителите от местното районно управление по време на реализираната спецоперация също са установили случай, свързан с наркотици. На адрес в града те са спрели за проверка автомобил, управляван от 24-годишен техен познайник, у когото са открили количество марихуана, а при продължилите действия по разследването в жилището му са открити 20 грама марихуана, саксии с разсад и оборудване за отглеждане и разфасоване на готов наркотик.

По време на операциите, от полицейските екипи са извършвани и масирани превантивни проверки на лица, престояващи на и в близост до пътните платна, по протежението на главните артерии път І-5 / Русе – В.Търново/ и І-2 / Русе – Варна/, с оглед извършване на нерегламентирани дейности, проституиране, просия, престъпни посегателства от МПС и т.н.