Спипаха наркодилъри по време на „оперативка“

0
51
по време на „оперативка“

15 души са били задържани при акция за противодействие на разпространението на наркотици във Велико Търново снощи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е била осъществена от служители на ГДБОП, ОДМВР – Велико Търново, дирекция „Жандармерия“ и служители от бюрото по защита към главния прокурор. По думите на ръководителя на Специализирана прокуратура Иван Гешев, част от дилърите били заловени по време на „оперативка“ за разпределение на дрогата, с която търгували.

Проверени са 23 адреса, на четири от тях са открити и иззети наркотични вещества – марихуана, метамфетамин и пико. Намерена е и подвижна лаборатория за производство на пико.

Това е най-сериозната група, занимавала се с този тип дейност, на територията на Велико Търново, а може би и на региона, коментира още прокурор Гешев. Поясни, че на задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, съобразно ролята и участието им в организираната престъпна група. Лидерът и  неговият първи “генерал” били крими авторитети във Велико Търново, които по особено брутален начин налагали монопол на дребните дилъри. Те опитали да наложат монопол на пазара на дрога в региона. Случвало се да пребиват дилъри, които продавали шано.