Спират част от производствата на Монтюпе

10
2994
В доклада са включени 14 показателя

Спирането е на основание заповед от 23 септември на директора на РИОСВ-Русе. Ще бъде извършено пломбиране на устройството до привеждане дейността на дружеството в съответствие с изискванията на  Комплексното разрешително.

Пломбирането ще се извърши на 25 септември от експерти на РИОСВ – гр. Русе, съвместно с представители на „Монтюпе” ЕООД, със съдействието на Областния управител на Област Русе.

Заповедта може да бъде обжалвана в 14 дневен срок от връчването й пред Министъра на околната среда и водите или пред Административен съд – Русе съгласно Администативнопроцесуалния кодекс, което няма да спре изпълнението й.

По-късно тази вечер се очаква официално изявление на директора на на „Монтюпе”.

10 КОМЕНТАРИ

 1. АТАКА ПОБЕДА!!!!
  БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОФ. ЛЮБОМИР ВЛАДИМИРОВ И АКТИВНАТА МУ ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ, СИГНАЛИ ДО МОСВ И ПРОКУРАТУРАТА!!!!

 2. Хаха щом си казал 😀 Аз се радвам, че Искрен Веселинов пак нищо не направи по въпроса а само джафка за пред хората все едно има някаква позиция по въпроса.

 3. Ама вие наистина ли сте си мислили, че Искрен Веселинов ще си мръдне задника за русенци? Да бе. Човека си е зает да си брои милионите и му е през … работата за нас..

 4. Да ама сега сигурно пак ще каже, че той е причината това да се случи. Щом стана проблема герб мобилизираха отговорните институции и проблема се реши. Пък другите само си църкат

 5. Герб си затваряха очите от години за екологичните проблеми на русенци, а сега за да не прецакат изборите в Русе имитират дейност!!!Знае се, че Риосв са едни от най-корумпираните!!!

 6. В крайна сметка се направи това което кмета каза. Празните приказки на опонентите му бяха излишни.

 7. В крайна сметка Веселинов за пореден път каза „Аз ще направя“ и не направи нищо. То това не е като да търкаш тлъстия си задник по депутатското столче нали?

 8. Какво са направили ГЕРБ ??? Прикриваха и задържаха проблема до последния възможен момент ! Избраха и шеф на РИОСВ, бивш кадър на Монтюпе, такъв че да покрива и замазва до последния възможен момент ситуацията. И накрая, когато се стигне да няма накъде , се отмятат от всичко задкулисно-обещано и стават първи радетели за доброто и истината…
  Само че в случая величията-ГЕРБ ще продължат докрай да съдействат на прекрасния, голям инвеститор Монтюпе, разбира се – прикривайки се както само те си могат, и така – точейки се следващите няколко години, през съдебни и всякакви други бандитски процедури, крайният резултат ще бъде същия, както разрешаването на безумието, с преместваемия обект, зад хотел Космополитън. Нагъл и безпардонен казус, за който им съдействаха съд, прокуратура и какви ли не „независими органи“ , и който казус много, много бързо беше забравен. И разбира се – не само той…

 9. Френският посланик няма да допусне и косъм да падне от главите на неговите хора! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!