Спират шести блок на АЕЦ „Козлодуй” за ремонт

0
Електрическа защита

От събота, 15 април, шести блок на АЕЦ „Козлодуй” ще бъде спрян за планиран ремонт, съобщиха от атомната електроцентрала.

Блокът ще бъде спрян за планирани превантивни дейности, свързани с индикации за пропуск на топлоносител. „Периодът на спирането е съобразен с наличието на достатъчно електроенергия в енергийната система на страната в това време на годината”, съобщават от дружеството.

Според ръководството има установени данни за пропуск от първи към втори контур в трети парогенератор, но те не превишават нормите за безопасна експлоатация.

„Не са достигнати ограниченията, предвидени в технологичния регламент и няма промяна в радиационната обстановка в работните помещения и на площадката на АЕЦ „Козлодуй”. Независимо че работата на ядрената мощност може да продължи, е взето консервативно решение за спиране на блока и изпълнение на профилактични и ремонтни мероприятия, за да бъде осигурена необходимата висока безопасност и експлоатационна надеждност на атомната централа”, пишат от централата.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук