Според Бил Гейтс, ChatGPT скоро ще може да замени учителите

0

Бил Гейтс е пълен с хвалби за изкуствения интелект. Според него генеративен AI като ChatGPT скоро ще може да служи като преподавател… и да се справя толкова добре, колкото „всеки човек“.

Бил Гейтс продължава да подчертава предимствата на изкуствения интелект. След като нарече AI най-голямата революция след персоналния компютър, прочутият основател на Microsoft говори за ползите от езиковите модели в образованието.

По време на събитие, наречено ASU+GSV, организирано в Сан Диего от няколко университета, милиардерът изчисли, че AI chatbots, като основния ChatGPT, ще могат да помогнат на децата да се научат да четат и пишат през следващите 18 месеца. За Гейтс чатбот като ChatGPT може да действа като учител, което би представлявало по-икономично решение за много родители в неравностойно положение:

„Да имате достъп до преподавател е твърде скъпо за повечето студенти – особено този преподавател да се адаптира и да запомни всичко, което сте направили, и да прегледа цялата ви работа“.

B нaй-близĸo бъдeщe AI щe cтaнe „тoлĸoвa дoбъp yчитeл, ĸoлĸoтo и вceĸи чoвeĸ„. Cпopeд Бил Гeйтc нe e дaлeч вpeмeтo, ĸoгaтo AI щe мoжe дa „вoди диaлoг, чpeз ĸoйтo дa пoмaгa нa yчeницитe дa paзбepaт cвoитe нeдocтaтъци„. Ha пъpвo вpeмe ИИ щe пoмaгa нa yчeницитe ocнoвнo дa пoдoбpят yмeниятa cи зa пиcaнe и чeтeнe.

Първоначално ще бъдем много изумени как помага при четенето – като асистент по изследване на четенето – и ви дава обратна връзка при писане“.

Потвърждавайки твърденията на Гейтс, много автори вече използват ChatGPT или алтернативен модел, за да им помогнат в работата им. В Amazon са публикувани множество книги, съавтор на ChatGPT.

AI ще идва да помага на учителите и ще дава съвети относно писането“, продължава Гейтс.

Бил Гейтс категорично се противопоставя на идеята за мораториум върху изкуствения интелект. Няколко големи имена в технологиите, включително противоречивият Илон Мъск, наистина пледираха за спиране на изследванията на AI. Изправен пред натиска, Сам Алтман, главен изпълнителен директор и съосновател на OpenAI, се съгласи да отложи разработването на GPT-5, бъдещата версия на езиковия модел, до второ нареждане.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук