Според ГЕРБ военна полиция прикрива убийството на военен

0
Снимка: БГНЕС

Военната полиция се опитва да прикрие убийството на старши-лейтенант Тодор Манчев. Разследващите се опитват да представят смъртта му като самоубийство и се работи основно по тази версия. Това заявиха във вторник от ГЕРБ.

Военният бе намерен прострелян в края на юли. Малко преди това се разбра, че по погрешка американски военни са нахлули в производствен цех в пловдивското село Чешнегирово. Този казус стана публично известен едва две седмици по-късно, след като собственикът на цеха бе подал жалба. Името на Манчев бе замесено, тъй като той бе получил сигнала за грешката като дежурен офицер. Твърдеше се, че той е бил наказан, защото забавил предаването на информацията. След това военното министерство отрече наказанието на Манчев да е свързано със случая в Чешнегирово.

Според ГЕРБ Румен Радев трябва да освободи от длъжност шефа на военната полиция Ивайло Сотиров.

„Този човек има пряка отговорност за това, което се е случило през последните месеци по отношение на прикриването на това убийство и замяната му с разследване на самоубийство. Докато този човек изпълнява тази длъжност има риск да бъдат потулени и други доказателства. На второ място, министърът на отбраната, който е изключително добре запознат с това, което се случва, незабавно трябва да подаде оставка“, заяви депутатът Тома Биков.

Даниел Митов коментира, че случаят се прикрива, за да бъде осигурен на Радев втори мандат.

Засега от прокуратурата не са коментирали твърденията на ГЕРБ. Зам.-министърът на отбраната Пламен Йорданов заяви, че военната полиция нямала нищо общо с разследването.