Според премиера, Гешев е компрометиран и на европейско ниво (видео)

0
Снимка: БГНЕС

„Прокуратурата в България не работи. Факт е, че Иван Гешев за мен е абсолютно компрометиран. Вече дори на ниво Европейски съюз“.

Това заяви в четвъртък премиерът Кирил Петков по време на годишния отчет на МВР. Петков поздрави полицията за свършеното миналата година, но заяви, че има още много работа.

Борисов иска арестът му да бъде отменен

България се намира в период на промяна и всеки трябва да избере дали е на страната на закона или на корупцията, каза още Петков. Според него с действия като ареста на бившия премиер Бойко Борисов е показано, че недосегаеми вече няма.

„Факт е, че последните действия бяха ясно отразени по всички медиите, но този път имаше една голяма разлика – една и съща информация влезе в Европейската прокуратура, както и в българската. Много е трудно да се прави скрито-покрито, дезинформация, когато са постъпили едни и същи данни, така че времената се променят“, каза той.

Акцията срещу Борисов наистина бе шумно отразена, но не последва нищо. Прокуратурата отказа да му повдигне обвинения, както и на арестуваните заедно с него Севделина Арнадуова и Владислав Горанов. Вместо това държавното обвинение заяви, че МВР е опорочило всички следствени действия и се налага те да бъдат повторени. Затова тримата бяха извикани за повторен разпит.

Прокуратурата вече е съгласна да разпита Божков онлайн

Прокуратурата заяви, че ще направи искане за разпит чрез видеовръзка на бизнесмена Васил Божков, който твърди, че е изнудван от бившите премиер и финансов министър. Досега това не се е случило.

Най-добрата агенция за подбор на персонал