Спортен коментатор нарече „маймуна“ баскетболната звезда Танасис Адетокумпо

0
103
Спортен коментатор нарече „маймуна“ баскетболната звезда Танасис Адетокумпо

Спортен коментатор нарече „маймуна“ баскетболната звезда Танасис Адетокумпо в Гърция, съобщи Proto Thema. Сега прокурор разглежда жалба от баскетболния клуб „Панатинайкос“.

Журналистът Такис Цукалас коментирал дербито „Панатинайкос“ – „Олимпиакос“ в Евролигата. Телевизионният коментатор е цитиран да казва: „Те си имат маймуна. Това момче Адетокумпо е маймуна. Какво прави този клоун? Как не го е срам? Той кара брат си да изглежда зле“.

Цукалас отрича обвиненията, като е заявил, че имал в предвид пъргавината на Танасис и конкретен момент, в който той нe я е използвал и не отиграл добре ситуация в мача.

Обиденият е по-големият брат на звездите в НБА Янис Адетокумпо (Милуоки) и Костас Адетокумпо (Далас). Танасис не пожела да коментира инцидента, когато бе питан от журналисти. Братята Адетокумпо са родени в Атина, в нигерийско семейство. Тримата са много популярни в Гърция.

Скандалът е голям, а Танасис бе подкрепен от премиера на Гърция Алексис Ципрас, който миналата седмица бе облечен с тениска на националния отбор с неговото име на гърба. Според законодателството в страната, ако коментаторът бъде осъден за расизъм, той може да влезе в затвора за 1 до 3 години.