Спортни светила откриха обновената зала по гимнастика

0
3431

zala_gimnastika-otkrivane14Лентата на новия спортен обект преряза кметът на Русе Пламен Стоилов, в компанията на примата на българската художествена гимнастика Силвия Митева и двукратния олимпийски шампион Таню Киряков, в присъствието на бивши и настоящи състезатели, участници в олимпийски игри и световни първенства, деятели и любители на красивия спорт. zala_gimnastika-otkrivane24Осветени бяха и 3 икони, които ще бъдат поставени в залата да „бдят“ над младите спортисти и да подпомагат развитието им като спортисти и личности.

zala_gimnastika-otkrivane27„Не мога да намеря думи колко съм щастлива, защото наистина една голяма част от живота ми съм прекарала точно в тази зала и в момента виждам колко прекрасно изглежда. След толкова години успяхме да стигнем дотук, надявам се да събира още повече деца. Пожелавам им да са живи и здрави, да са много щастливи, да се радват от това, което правят, и да са много трудолюбиви“, каза развълнувана Силвия Митева.

zala_gimnastika-otkrivane25Средствата за ремонта на залата, в която тренират над 100 деца, са осигурени от Министерството на спорта и Община Русе. Освен основния ремонт, включващ подмяна на дограмата и изолация на тавана, са доставени и някои нови уреди и пособия за подготовката на състезателите.