„Сръбски бизнесмен“ и „евреин“ измъкнаха близо 3000 лв. от възрастен русенец

0
1237
Шофьор на микробус

Според показанията на възрастния мъж, на ул. “Борисова” бил заговорен от непознат мъж, който му се представил за сръбски бизнесмен. Непознатият му казал, че желае да закупи златен часовник от евреин, който обаче искал да се убеди как изглеждат българските левове и дали парите в евро вървят в България. Държал да види двете валути, които са изтеглени от банка.

“Бизнесменът” поискал от 85-годишния да изтегли от банка левове и евро в суми, каквито има възможност, за да ги покаже на евреина. Срещу тази услуга му обещал да го възнагради с 1000 лева. Старецът се полакомил за бързата „печалба“, дал съгласие, след което “сръбският бизнесмен” го завел при въпросния евреин – продавач на часовника, който също потвърдил историята.

След тези срещи 85-годишният изтеглил сумите от 1000 евро и от 1000 лева от клонове на две банки и предал парите на “евреина”. След като взел сумата, последният казал, че ще отиде да ги покаже на доктор, на който трябвало да плати, и след малко ще се върне. С него тръгнал и “сръбският бизнесмен”.

Като почакал известно време и двамата мъже не се върнали, русенецът разбрал, че е измамен и потърсил полицията, която работи по случая.