Сръбски професор: Българите са зверове, които избиват всичко пред себе си

0

Външно министерство е привикало посланика на Сърбия у нас Желко Йович, заради обидни коментари за България на проф. Драган Симеунович, който на правителствената Академия за национална сигурност.

В телевизионно интервю Симеунович нарече българите „зверове, които избиват всичко пред себе си“, съобщи БГНЕС.

„Българите са известни със своите зверства, които са извършили, където и да стъпят по земята. Германците само избиваха, докато българите и тяхната войска се гавреха с жертвите. Те имаха и отряд за изнасилвания. Масово практика е да набиват децата на байонетите от пушките и да изнасилват жените пред очите на близките им…Българите са изкормвали бебета от утробите на бременни жени и след това са ги изгаряли живи…Да не забравяме и българизацията. Те избиваха свещеници и учители в Сърбия и след това въвеждаха българско образование в училищата“, казва той.

„Изявленията представляват ярка проява на език, насаждащ трайна ненавист и омраза срещу България и българите. Българската страна очаква адекватна реакция на сръбските власти и институции“, посочили от Външно министерство пред посланика.

Симеунович преподава политически науки в Правния факултет на Университета в Белград и е и.д. директор на Агенцията по национална сигурност в сръбската столица.

Според него  „България продължава да претендира за територии в Сърбия до град Крушевац и обвинявала Сърбия за извършен геноцид срещу българите през Средновековието“.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал