Среднощен пожар евакуира обитателите на жилищен блок в Русе

0
Снимка: Архив

Пожар, предизвикан от електрическо табло, причинил щети и вдигнал на крак тази нощ жителите на вход в блок „Тотлебен“ в Русе, съобщиха от полицията.

Сигналът бил подаден около един часа след полунощ. На местопроизшествието са изпратени патрули на полицията, екипи на Първа РСПБЗН, ЦСМП, както и аварийни екипи на енерго- и газоснабдителните дружества, за да спрат тока и газта.

При пристигане на място се е установило, че гори електрическо табло на третия етаж и има силно задимяване в стълбищната клетка. Част от живущите са били евакуирани, други са инструктирани да излязат на терасите на жилищата си, а три жени от третия етаж се е наложило да бъдат изведени с помощта на специалните спасителни качулки на пожарната и предадени за преглед от ЦСМП.

Благодарение на адекватната намеса на полицаи, пожарникари и със съдействието други аварийни екипи и на гражданите, не е допуснато да пострадат хора

Изяснено е, че след като горенето е започнало от третия етаж се е разпространило към таблото на четвъртия и надолу към втория и първия етаж. Две от таблата са унищожени напълно, а на други две са нанесени щети. На третия и четвъртия етаж са силно опушени стени и тавани в коридорите пред апартаментите. Стълбищната клетка е отдимена.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук