„Стахановски“ приеха промените в закона за енергетиката

1
Половин Русе остана без ток

С приетите текстове се прекратява практиката да се изкупува по преференциални (завишени) цени тока от заводските централи, които би трябвало с него да задоволят нуждите на самите предприятия.

Крайните снабдители ще продават на обществения доставчик количествата електроенергия, която са закупили по Закона за ВЕИ по цената, по която са я закупили.

Приетите промени предвиждат още да се намали така наречения студен резерв като едновременно той ще се осигурява чрез търгове, които ще организира Енерегийния системен оператор.

Депутатите подкрепиха и предложението на председателя на Народното събрание Михаил Миков, измененията да влязат в сила от деня на публикуването им в „Държавен вестник“, а не три дни след това. Той отправи молба и към държавния глава да издаде указ за обнародването на закона или заявяване на отношение към промените в най-къси срокове. Причина за призива му е намерението на браншови организации да поискат от президента налагане на вето на закона. Измененията в закона не се приемат добре от представителите на бизнеса. Според тях това ще доведе до увеличение на тока за фирмите, което от своя страна щяло да доведе до скок на безработицата и фалити. Работодателите искат президентът да наложи вето на промените.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Всеки иска да се промени по нещо но е трудно да се угоди на всеки така че предприятията да си траят

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук