Стъки нахлу с ММА-бойци в спортното министерство

0

ММА-боецът Станислав Недков-Стъки нахлу в спортното министерство с група спортисти. На място пристигнаха десетина патрулки с полиция и жандармерия.

Циркаджийската сцена се разигра, защото Недков отиде да иска обяснения от спортният министър Андрей Кузманов. Причината бяха изявленията на правителствения говорител Антон Кутев отпреди ден. Той заяви, че федерацията на Недков е взела милиони от спортното министерство.

Стъки попита министъра дали потвърждава думите на министъра. Според спортиста неговата ММА федерация е сред най-ниско финансираната.

„Беше изречена манипулация, че аз в качеството си на физическо лице съм взел пари, а истината е, че федерацията е взела безумно малки средства“, каза той. Според Недков за последните 7 години федерацията е взела около 800 хил. лв.

Ден по-рано спортистът се опита да прекъсне интервю на Кутев в Нова телевизия.

„Служебният кабинет и този Кутев, който цял живот е смукал от българския народ кръвчицата му, се вгледа в нашите 180 хил. лв.“, заяви Недков.

Той твърди, че е подложен на натиск, защото е решил да се кандидатира за президент и е единствената опозиция на действащия държавен глава Румен Радев. Недков обаче няма как да е кандидат, защото по закон трябва да е на 40 години. Към датата няма предстоящите президентски избори той няма да е навършил възрастта.

Бъди свободен