Старейшините от БСП срещу „мързеливия” бюджет на община Русе

1
1716

Според тях, има резерви по отношение на собствените приходи и затова на извънредната сесия в петък, на която бюджетът ще бъде предложен за гласуване, те ще настояват техният размер да бъде увеличен. В подкрепа на искането бившият зам.-кмет Александър Неделчев, който е и член на бюджетната комисия към общинския съвет посочи, че заложените в бюджета приходи за тази година от местни данъци и такси и услуги били с 1 105 000 лева по-малко от реално постигнатите през 2013 година.

Социалистите ще настояват да бъде увеличена и разходната част в някои пера. Те настояват да бъдат заложени повече средства за субсидиите за поевтиняване на пътуването на децата, студентите, инвалидите и възрастните хора и повече средства за дейността на читалищата и пенсионерските клубове. Предлагат също общината да участва в изграждане на мемориал за загиналите във войните, да се заделят средства за ремонт на Художествената галерия и да има повече пари за достъпна обществена среда.

Ако предложенията им не бъдат приети, няма да подкрепят предложения проект за бюджет, категоричен бе председателят на групата общински съветници Иван Иванов. По думите му, на пръв поглед Бюджет 2014 изглеждал добре. Има сериозен ръст спрямо м.г., но според него това се дължи на първо място от кредитите, които общината смята да изтегли през годината, както и на повишените държавни субсидии по всички показатели – с 1 974 000 лева повече от миналата година.

1 коментар

  1. Русе отдавна е задънал до гуша от безпаричие!Едва ли тези лъжливи комунистически “СТАРЕЙШИНИ” ше решат проблема!Само като си помисля,че този в дясно на снимката похарчи 15000лв.за ремонт на кабинета си,когато беше зам.кмет,тръпки ме полазват.Скрийте се и не се обаждайте,мръсни комунета!