Стартира конкурс за финансиране на проекти за превенция и защита от домашно насилие

0

Министерството на правосъдието обяви конкурс за финансиране на проекти за превенция и защита от домашно насилие.

Финансирането е прието с Националната програма за превенция и защита от домашно насилие за 2023 г. с решение на правителството.

Приоритетните цели включват осигуряване на защита и подпомагане на пострадалите чрез психологическа, социална и юридическа помощ, както и специализирани програми  за извършителите с оглед предотвратяване на рецидиви на домашно насилие.

Ще бъдат финансирани и дейности за повишаване на информираността по проблема „домашно насилие“ чрез програми за превенция и защита в учебните заведения за ученици от 9-ти до 12-ти клас, както и за студенти във висшите училища.

В конкурса могат да участват сдружения и фондации, регистрирани като доставчиците на социални услуги, лицензирани по реда на Закона за социалните услуги, и юридическите лица, регистрирани по реда на Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, работещи за защита на лицата, пострадали от домашно насилие.

Проектни предложения могат да подават в Министерството на правосъдието до 19.05.2023 г.

Насоките, изискванията и формулярите може да се видят тук: https://justice.government.bg/home/index/0acfca29-3f83-4ef5-b447-ed5179d5248f

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук