Стартови позиции: ГЕРБ с преднина от 10 процента пред ПП, електоратът иска нови политически играчи

0

Месец преди началото на предизборната кампания, нагласите за предстоящия парламентарен вот показват стабилна електорална кондиция на ГЕРБ и известно свиване на електоралната тежест на „Продължаваме промяната“.

Това сочи национално проучване в периода 30 януари до 4 февруари 2023 г. на „Екзакта Рисърч Груп“, проведено по метода „лице в лице” сред 1050 пълнолетни българи в 70 населени места на страната. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основни социално демографски параметри. Изследването е осъществено със собствени средства в рамките на изследователската програма на „Екзакта“.

Към днешния ден подкрепата за ГЕРБ-СДС 26,6%, а за основните им опоненти от „Продължаваме промяната“ – 16,4%. Третата позиция се запазва за ДПС с 12,8%. Четвъртата политическа сила ще бъде „БСП за България“, подкрепа за която заявяват 12 % от анкетираните. „Възраждане“ се нарежда на следваща позиция с 10 %, а „Демократична България“ (ДБ) е със 7,3%. „Български възход“ (БВ) взима 4,2% от изборната подкрепа, сочат още данните на „Екзакта“. Под 4-процентовата бариера остават „Има такъв народ“ (ИТН), ВМРО и НДСВ.

Според 60% от интервюираните

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук