Стилян Гроздев с 3 златни медала от мемориала в памет на Наим Сюлейманоглу

0
274
Стилян Гроздев

Стилян Гроздев спечели 3 златни медала на първия мемориален турнир в памет на легендарния трикратен олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу, който се провежда в Газиантеп (Турция).

В кат. 67 кг той грабна титлата с три първи места – в двубоя и в отделните движения. Представителят на русенската школа с лични треньори Кръстина и Радослав Атанасови спечели изхвърлянето със 133 кг, след това отнесе конкуренцията и в изтласкването със 163 кг, за да триумфира в общото класиране с 296 кг.

В първия състезателен ден българските щангисти завоюваха още два бронзови медала. Те станаха притежание на Даниела Пандова в кат. 49 кг. и на Мая Иванова в кат. 55 кг. Пандова спечели бронзовите отличия в отделните движения с 67 кг изхвърляне и с 91 кг изтласкване. Иванова постигна 75 кг в изхвърлянето и 99 кг в изтласкването.

„Турнирът е много силен, като малко световно първенство. В Газиантеп пристигнаха щангисти от 28 държави, тъй като надпреварата е олимпийска квалификация,“ заяви старши треньорът на националните отбори Иван Иванов, олимпийски шампион от Барселона 1992.