Стоим зад кандидатурата на Турция за членство в ЕК

4
1706

Това е заявил външният министър Кристиян Вигенин на съвместна пресконференция с турския си колега Ахмет Давутоглу.

„България подкрепя искането на Турция за членство в ЕС. Доволни сме от решението за отваряне на преговорна глава № 22. Считаме, че е необходимо да се ускорят дейностите за изготвянето на пътна карта за визовите облекчения от ЕС за турски граждани“, е заявил Вигенин, цитиран от телевизия Си Ен Ен Тюрк.

Вигенин е посочил значението на енергетиката и на транспортната инфраструктура за развитието на двустранните отношения, а по темата с незаконните имигранти Вигенин е подчертал, че въпросът е сред приоритетите на страната и че по-голямата част от тези имигранти са свързани с кризата в Сирия. Външният ни министър допълнил, че между двете страни има добро сътрудничество и изразил надежда, че ще продължи съвместната дейност за осигуряване на добра координация на контрола по границата.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Ами след като,след като в имената на “българския“ външен министър няма нищо българско,какво очаквате?!!Да защитава българските интереси ли?

  2. Ако ние, като съседна държава не подкрепим Турция, тогава кой? Много по-добре за нас е ако южната ни съседка е гранична държава между ЕС и Азия.