Столични професори преглеждат в „Медика“

0
42
бум на пострадали при изгаряния

Двама водещи специалисти в областта на урологията и нефрологията ще бъдат отново в Русе за консултативни прегледи в края на месец ноември.

Пациенти от Русе и цяла Североизточна България ще могат да се консултират с началникът на клиниката по урология на УМБАЛ „Александровска” проф. Петър Симеонов и началника на клиниката по нефрология на УМБАЛ „Александровска” проф. Емил Паскалев. Прегледите при двамата специалисти стават факт благодарение на установено вече сътрудничество с Многопрофилна болница за активно лечение „Медика – Русе”. Целта са подобни прегледи е, да се даде възможност и шанс на пациентите с оплаквания или констатирано заболяване да се консултират с водещи в своята област специалисти, без да им се налага да пътуват до София или други градове.

Прегледите при проф. Петър Симеонов  и при проф. Емил Паскалев  ще бъдат на 26 ноември. Консултациите са платени, и ще се проведат между 9 и 16.30 часа. Записването ще става предварително на място в Лечебното заведение, намиращо се в сградата на бившата Трета поликлиника на улица „Рига” 35 или на телефони 082 830 230 или 0885 816 090 – регистратура на МБАЛ „Медика – Русе”.

урлогия и нефрологияПроф. Петър Симеонов е роден на 3 декември 1953 година в Ямбол. От 1981 година до днес,  работи в столичната университетска Александровска болница. 2013 година е знакова за него. През нея проф. Симеонов става началник на Клиниката по урология в Александровска болница и доктор на медицинските науки. Избран е за национален консултант по урология и за председател на Комисията за получаване на медицинска специалност „Урология“. Проф. Симеонов работи във всички области на урологията. Основен негов приоритет и мисия са бъбречните трансплантации.

ptof_emil_paskalev02Проф. Емил Паскалев е началник на Клиниката по нефрология и трансплантация и ръководител на Катедрата по нефрология на Медицинския университет в София, председател на Българското нефрологично дружество. Има три специалности – по нефрология, вътрешни болести и здравен мениджмънт.

Завършва медицина през 1988 г. в Плевен. От 1992 г. е лекар в Александровска болница – първоначално в Клиничния център по диализа, а след това в Клиниката по нефрология и трансплантация, в която изминава пътя от асистент до професор и шеф на клиниката.

Специализирал е бъбречна трансплантация в Мадрид (Испания), Лион (Франция) и Хановер (Германия) и хронично бъбречно заболяване и редки болести в нефрологията във Вюрцбург (Германия). Заради спецификата на работата в клиниката, научните му интереси покриват целия спектър в специалността – от консервативна нефрология, бъбречна трансплантация, диализа и усложнения при пациенти на хемодиализно лечение, временен съдов достъп за хемодиализа през имуносупресивна терапия, инструментални методи в нефрологията, усложнения на бъбречната трансплантация, хронично бъбречно заболяване, ренална анемия и се стигне до редки бъбречни заболявания. Председател e на Българското нефрологично дружество.