Стотици се тълпят пред “Зона 51”, искат да видят извънземните

0
445
Зона 51

Запалени по темата за извънземните се тълпят в Невада, край секретното американско военно съоръжение, известно като „Зона 51“, съобщават световните агенции. Полицията в САЩ обяви, че е арестувала първата група “бегачи Наруто”, които се опитали да проникнат в секретната база на ВВС. Службата на шерифа на окръг Найе потвърди във видео изявление, че са арестували двама младежи от Холандия – 21-годишният Говерт Суийп и 20-годишният Тиез Гранзиер. Двамата задържани младежи признали, че са видели табелите „Влизането забрането“, но „искали да разгледат съоръжението“.

Причината за прииждането на все повече хора е призив в социалните мрежи за “щурм” на секретния район. От дълго време се говори, че там се съхраняват правителствени тайни за извънземен живот.

„Зона 51“ от години е обгърната в тайнственост, което подхранва конспиративни теории, че там се съхраняват останки от летяща чиния и телата на извънземния й екипаж след предполагаемата й катастрофа в Ню Мексико през 1947 г.

Правителството на САЩ потвърди за съществуването на базата едва през 2013 г., когато публикува архиви на ЦРУ. В тях е записано, че обектът е използван за тестване на шпионски самолети.