“Сцена под небето” за Международния ден на ромите в Русенско

0
32

С традиционния фестивал “Сцена под небето” в Русе ще бъде отбелязан Международния ден на ромите, съобщиха от общинската администрация.

Концертите ще бъдат: в Русе – днес, 12 април, от 16:00 часа, в двора на ОУ „Алеко Константинов“, в Борово – на 13 април, от 10:00 часа и същия ден, но от 16 часа, в гр. Ветово.

Участие ще вземат много индивидуални изпълнители, формации, танцови и вокални групи от училищата в общините – партньори по проекта. И тази година фестивалът ще премине със специалното участие на оркестър „Радилон“. Във Ветово се организира и съпътстваща фестивала изложба с традиционни за различните етноси кулинарни изделия. Всички, които проявяват интерес към мултикултурното кулинарно изкуство, са поканени да участват.

Фестивалът „Сцена под небето“ е посветен на Международния ден на ромите  и се организира по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на ромите и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“. По този проект Община Русе работи в партньорство с Община Борово, Община Иваново и Община Ветово. Финансиран е по Българо-швейцарската програма за сътрудничество „Здраве и образование за всички“.