Студенти от РУ ще практикуват в Административен съд – Русе

0

Административен съд – Русе продължава партньорството си с РУ „Ангел Кънчев“ при осъществяването на практическите занятия на студентите от втори курс на специалността „Право“. И тази година практиките по дисциплините „Административно право” и „Административен процес“ ще се проведат в края на летния семестър.

В рамките на предвидените занятия от 22.05.2023 г. до 02.06.2023 г. съдът ще осигури на бъдещите юристи достъп до заседания и документация по различни административни производства. Студентите ще имат възможност да се запознаят с прилаганите в административното право и процес норми; ще научат повече за приетите нормативни изменения в АПК и за различните административноправни спорове; за особеностите при събирането на доказателства; за движението на делата и за сроковете за постановяване и обжалване на съдебните актове.

Началото на двуседмичните практически занятия бе поставено със среща-разговор със зам.-председателя на съда съдия Ивайло Йосифов. Интересът на студентите бе провокиран от особеностите при оспорването на индивидуалните административни актове и съответствията на българското законодателство с европейските директиви.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук