Студентка пътува между Свищов и Плевен, за да помага в ковид отделенията

0

Студентка по медицина редовно пътува между Свищов и Плевен, за да помага като доброволец в тамошните ковид отделения. Симона Минкова е на 21 години, учи в Плевен, разказва Нова телевизия. Родена е в Свищов. В момента е трети курс и редовно пътува между двата града, за да помага в болниците.

Медицинска сестра от Свищов: Не сме саботьори, а заразени с Covid

„За мен е доста трудно, защото ми се налага от нощна смяна да пътувам до Плевен, да карам друга нощна смяна, след това отново идвам тук. Днес съм на работа и отново тръгвам за Плевен. Главно минаваме визитации с докторите. Мерим кръвно, сатурация, температура. Помагаме на сестрите, защото има голям дефицит и помагаме на тях с манипулациите. Сутрин, обед, вечер…когато се налага”, разказва  Симона.

Твърди, че опитът, който трупа в момента, е безценен. Казва, че за момента е оставила личния живот на заден план. На въпроса има ли време за сън отговаря:

„Ами…има. По три-четири часа, пет. Или след смените, когато съм нощна. Тогава.“

Доброволец в свищовската болница е и друг студент – Димитър Николаев, който също учи в Плевен. Помага от седмица. Казва, че очите му се затварят от умора, защото е започнал в пет часа сутринта.

Прокурор ще проверява как медсестри от Свищов са излезли в болничен

„Дори и да се заразим не мисля, че за нас е опасно, а идвайки тук и отменяйки по-възрастния персонал, намаляваме риска за тях. Доста неща научихме и забелязахме, че практиката с теорията…не са точно еднакви. За пациентите е важно да видят, че повече хора се грижат за тях и им обръщат внимание. Мисля, че им действаме положително“, твърди той.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили