СУЕЕ и младежкото БЧК спечелиха първия турнир по военно-приложни игри в Русе

0

Сериозен интерес сред русенските ученици предизвика първия по рода си турнир по военно-приложни игри. В него се включиха 40 гимназисти, разпределени в 8 отбора. Освен тях в инициативата участваха и 20 четвъртокласници от Средното училище за европейски езици /СУЕЕ/ „Св. Константин-Кирил Философ“. Всички те бяха наградени с медали за отлично представяне и проявено родолюбие. Отличията си малчуганите и победителите в надпреварата получиха лично от заместник областния управител Георги Георгиев, командирът на формированието и началник на русенския гарнизон подполковник Павлин Илиев и началникът на Военното окръжие полковник Васил Петров.

Учениците трябваше да се състезават в две отделни дисциплини. Едната беше преминаване на трасе с препятствия, а другата дърпане на въже. Победител при преминаването на трасето стана единия от отборите, сформиран от гимназисти от СУЕЕ. Първото място при дърпането на въжето отиде при отбора на младежкото БЧК, който беше сформиран от средношколци от СУЕЕ, Математическа гимназия „Баба Тонка“ и Английска езикова гимназия „Гео Милев“. На второ място в щафетната игра се класираха възпитаници на СУЕЕ, но в друг отбор, а трети станаха учениците от Средно училище „Христо Ботев“. При дърпането на въже втори се класираха отново от СУЕЕ, а бронзовият медал бе за гимназистите от Средното училище с преподаване на немски език „Христо Ботев“.

Участниците в първата дисциплина трябваше последователно да преминат препятствие с гуми; да пробягат разстояние от 5 м. и заемат положение за лицеви опори, като съответно направят 5 лицеви опори. След това учениците трябваше да се изправят и пробягат разстояние от 5 м, като преодоляват зигзагообразно жалони /змиорка/. После те отново бягаха и трябваше да направят кълбо, като след изправяне вземаха две кутии за боеприпаси на картечница и отново пробягваха разстояние от 20 метра. Следваше хвърляне на учебна граната в цел до поразяването ѝ и съответно връщане на кутиите обратно на местата им. Накрая тази част от надпреварата завърши с бягане до финала за преодоляване на щафетата. След като петият състезател преминеше по пътеката с препятствия и пресечеше старт-финала, лягаше в носилка и съотборниците му го пренасяха отстрани на трасето, като заобикаляха целта за хвърляне на граната и се връщаха на старта.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук