Световни и олимпийски шампиони на 10-годишния юбилей на Купа Русе

0

10-ото юбилейно издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“ ще се проведе в събота, 5 юни, съобщават организаторите от Тежкоатлетическия спортен клуб.

Участие в надпреварата, която ще се проведе в спортна зала „Академик“ на Русенския университет ще вземат над 60 състезатели от цялата страна. Състезанието ще започне в сутрешните часове, а официалното откриване ще бъде в 12 часа. На него освен представители на местната власт се очаква да присъстват олимпийски и световни шампиони, прославяли страната ни на международния състезателен подиум. Сред тях ще бъдат Янко Русев и Румен Александров. Към момента присъствието си е потвърдил и старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.

В тазгодишното издание състезателите ще бъдат разделени в няколко възрастови групи – момчета, кадети до 15 и 17 години и кадетки.

На състезателния подиум ще излязат възпитаници на клубовете „Генерал Тошев“ – Генерал Тошево, „Титан“ – Варна, „Самсон“ – Сопот, „Мизия“ – Кнежа, „Христо Бъчванов“ – Сливен, „Марица“ – Пловдив, „Асеновец“ – Асеновград,  както и двата русенски клуба –  „Тараненко“ и ТСК.

Турнирът за Купа Русе беше създаден преди 10 години с основната идея децата в клуба да имат  възможност да представят пред родители и широка публика това, което са научили в тренировъчната зала. Не на последно място беше и стремежът за популяризиране сред децата на този спорт, който е донесъл много слава на страната ни на международния подиум.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили