СЗО с апел за ограничаване на празничните събития, в Лондон отмениха тържеството

0
Как по света посрещат Нова година

Директорът на Световната здравна организация призова хората да отменят плановете си за празниците, за да запазят здравето и живота си.

Тедрос Гебрейесус подчерта, че вариантът Омикрон се разпространява много бързо. „Това прави по-голяма вероятността ваксинирани да се заразят или възстановили се от COVID-19 хора да се заразят повторно“, каза той.

Новогодишното тържество на „Трафалгар скуеър“ се отменя заради Омикрон. Планираното новогодишно тържество на лондонския „Трафалгар скуеър“ няма да се състои, заради рязкото увеличение на случаите на заразявания с Омикрон в британската столица.

Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че събитието, на което трябваше да присъстват около 6500 ключови работници и редови граждани, е било отменено „в интерес на сигурността на обществото“. Садик Хан заяви, че напълно разбира, че отмяната на събитието е много разочароваща за много лондончани, но трябва да се предприемат правилните стъпки за намаляване на разпространението на вируса. Той отбеляза, че повече от 65 000 нови случаи на заразявания са били потвърдени в столицата само за последните седем дни, което е довело до 29-процентно увеличение на хоспитализациите за тази седмица.